Група "Дельфінчик". 2023-2024 н.р.

 

...Всі діти виповнені радістю життя,
Хоч і буває їм і солодко, і гірко,
Та все одно, сприймають все, як є,
Бо щастя жити — це велике диво!
☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺
Теми: "Чим багата українська хата "
"Моє хобі"
(05.02.2024 - 16.02.2024)
Продовжуємо формувати уявлення дітей про Батьківщину, усвідомлення своєї належності до українського народу. Ознайомлювати їх з традиційним побутом, інтер'єром української хати, посудом, з гончарством, як видом народно-вжиткового мистецтва.
Розширили уявлення дітей про страви національної кухні.
Ознайомили дітей з поняттям "хобі", видами хобі. Дали розуміння того, що хобі - це спосіб розширення світогляду, джерело нових знань та вмінь.

😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Теми: "Речі в побуті всі різні,
але всі вони корисні"
"Для кожного знайдеться місце у домі - рослинам, тваринам та рибкам чудовим"
(22.01.2024 - 02.02.2024)
Під час вивчення тем продовжуємо знайомити дітей з облаштуванням житла людини, а саме - існування куточку природи, наявність тварин, рослин, рибок. Дали загальне уявлення про різні види тварин для домашнього утримання, спосіб їх догляду. Розширили знання про особливості кімнатних рослин, їх значення у житті людини.

🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈

Теми: "Різні будинки бувають, в них люди проживають"
"Дім, в якому я живу"
(08.01.2024 - 19.01.2024)
Під час вивчення теми сформували у дітей розуміння значення житла в житті людини, бажання створювати і підтримувати комфорт, затишок і порядок. Дали уявлення про складові частини будинку, його форму, розмір; познайомили з різними архітектурними формами будівель в Україні та країнах світу.
Поглиблибили і розширили знання дітей про сучасне житло: наявність кімнат, їх назви та призначення, облаштування відповідними меблями. Дали розуміння понять - "інтер’єр", "декор". Спонукали дітей створювати декоративні елементи прикрашання інтер’єру.

💙💛💙💛💙💛💙💛

Теми:"Зимові свята"
"Зима в лісі"
(25.12.2023 - 5.01.2024)
Під час вивчення тем:
- розширили знання дітей про зимові свята і розваги, про народно–обрядові свята. Ознайомили із звичаями святкування Святого Миколая, Різдва, Нового року. Вчились називати та пізнавати окремі атрибути свята.
- розширили знання дітей про спосіб життя диких тварин, мешканців водойм, зимуючих птахів, їх пристосованість до зими.

💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛
Теми: "Парк професій: спілкування з майстрами"
"Ой, весела в нас зима"
(11.12.2023 - 22.12.2023)
Під час вивчення тем:
- розширили знання дітей про різноманітність професій, закріпили знання дітей про різні види професії, показали, що люди різних професій тісно пов'язані один з одним і разом роблять одну спільну справу; познайомилися з творчими професіями: художник, музикант, клоун.
- ознайомили дітей зі змінами, що відбуваються в природі з настанням зими, дали уявлення про характерні ознаки зими в природі, як живій, так і неживій; продовжуємо формувати в дітей уміння виділяти істотні ознаки в об'єктах природи.
🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

Теми: "Україна - моє, твоє, наше"
"Парк професій"
(27.11.2023 - 8.12.2023)
Під час вивчення тем розширили уявлення дітей про рідну країну - Україну. Збагатили знання дітей про символи рідного краю - державні та народні. Поглибили знання дітей про українську кухню, популярні українські страви.
Закріпили знання про різноманітні професії; розвивали пізнавальний інтерес до світу професій.
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
Теми: "Безпека дорожнього руху",
"Світ великий та малий".
(13.11.23 - 24.11.23)
Під час вивчення тем розширили знання дітей про вулицю та дорогу. Вчили розрізняти дорожні знаки. Закріпили знання дітей про призначення світлофора, про його сигнали, правила дорожнього руху.
Допомогли дітям усвідомити багатозначність слова "світ". Розширюючі поняття дітей про світ, допомогли усвідомити суть поняття "різний". Підвели дітей до розуміння взаємозалежності та взаємозв’язку всього з усім у світі.
😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃
Теми: "Про безпеку дбаємо",
"Ті, кого ми любими"
(30.10 - 13.11)
Під час вивчення тем розширили знання дітей про правила безпечної поведінки у різних середовищах (вдома, на вулиці, в природному середовищі). Продовжуємо формувати відповідальне ставлення щодо дотримання правил безпечної поведінки в різних життєвих ситуаціях.
Розширили знання дітей про сім’ю, родину, членів сім’ї; продовжуємо виховувати у дітей почуття поваги до всіх членів сім’ї, чуйність, доброзичливість, бажання допомагати їм, не засмучувати своїми вчинками, поведінкою.


👪👪👪👪👪👪👪👪👪👪👪👪👪👪👪👪
Теми: "Гра", "Етикет"
(16.10. - 27.10)
Під час вивчення теми розширили знання дітей про ігри, ознайомлюючи із різними видами ігор. Організовували взаємодію в парах та групах. Формували відповідальне ставлення щодо дотримання правил гри та етичних норм. Розвивали у дітей інтерес до пізнання етикету: мовленнєвого, столового. Закріпили формули мовленнєвого етикету: вітання, прощання, подяки, прохання, вибачення. Вчили самостійно, в залежності від ситуації, влучно використовувати їх в особистому спілкуванні, при вирішенні проблемних ситуацій.
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Теми: "Здоров'я в порядку", "Правильне харчування"
(02.10. - 13.10)
Під час вивчення теми розширили знання про складові здорового способу життя: дотримання режиму дня та особистої гігієни, заняття спортом, харчування корисною їжею та позитивні емоції. Розвивали вміння раціонально організовувати свій день, надавати перевагу активному відпочинку, сприймати дійсність через позитив.

😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Тема:"Порядок:все і всі на своїх місцях"
(18.09.23 - 29.09.23)
В результаті опрацювання теми діти дізнались про послідовність змін у природі впродовж року. Закріпили назви та послідовність пір року, їх відповідні місяці. Діти дізнались про складові здорового способу життя: дотримання режиму дня та особистої гігієни, заняття спортом, харчування корисною їжею та позитивні емоції. Діти вчаться раціонально організовувати свій день, надавати перевагу активному відпочинку, сприймати дійсність через позитив.

Тема: "Осінь"
(11.09.23 - 15.09.23)
В результаті опрацювання теми діти розширили свої знання про стан живої та неживої природи. Навчились помічати зміни у стані сонця, неба, землі й визначати стан погоди за цими змінами. Закріпили розуміння зв’язку між зміною положення сонця, настанням холоду і станом рослин (наявність пожовклого листя, сухої трави, плодів, квіток). Навчились помічати цікаві явища в живій та неживій природі, розповідати про них, розрізняти дерева і кущі в осінньому вбранні. Продовжуємо розвивати мислення, пам’ять, зв’язне мовлення. Виховуємо естетичний смак, любов до природи рідного краю.

Тема: "Знайомство"
(01.09.23 - 08.09.23)
В результаті опанування теми діти розширили свої уявлення про комунікацію людей через дружні стосунки між собою, навчились дотримуватись певних правил взаємодії, поваги до інтересів іншої людини. Продовжуємо виховувати позитивне ставлення до своїх однолітків, толерантність та конструктив під час спілкування. Продовжуємо розвивати зв’язне мовлення, мислення.



Немає коментарів:

Дописати коментар