Група "Ромашка". 2023-2024 н.р.

 
Дитинства світла й чарівна пора!
Так весело, так гарно і прекрасно!
І дивовижною здається кожна гра,
А все на світі радісно і ясно!
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
“Україна - моє, твоє, наше”
(27.11.23-01.12.23)
Освітіні завдання: Розширити уявлення дітей про рідну країну - Україну. Виховувати у дітей почуття любові до свого краю, своєї Батьківщини, рідної землі.

Теми: "Безпека дорожнього руху",
"Світ великий та малий".
(13.11.23 - 24.11.23)
Під час вивчення тем розширили знання дітей про вулицю та дорогу. Вчили розрізняти дорожні знаки. Закріпили знання дітей про призначення світлофора, про його сигнали, правила дорожнього руху.
Допомогли дітям усвідомити багатозначність слова "світ". Розширюючі поняття дітей про світ, допомогли усвідомити суть поняття "різний". Підвели дітей до розуміння взаємозалежності та взаємозв’язку всього з усім у світі.

Теми:"Гра", "Етикет"
(16.10 - 27.10)
Під час вивчення теми розширили знання дітей про ігри, ознайомлюючи із різними видами ігор. Формували відповідальне ставлення щодо дотримання правил гри та етичних норм. Розвивали у дітей інтерес до пізнання етикету: мовленнєвого, столового. Закріпили формули мовленнєвого етикету: вітання, прощання, подяки, прохання, вибачення.
Теми: "Здоров'я в порядку",
"Правильне харчування"
(02.10 - 13.10)
Під час вивчення теми, розширили знання про складові здорового способу життя. Розвивали вміння раціонально організовувати свій день, надавати перевагу активному відпочинку, сприймати дійсність через позитив.
Тема: "Знайомство"
(01.09.23 - 08.09.23)
В результаті опанування теми діти розширили свої уявлення про комунікацію людей через дружні стосунки між собою, навчились дотримуватись певних правил взаємодії, поваги до інтересів іншої людини. Продовжуємо виховувати позитивне ставлення до своїх однолітків, толерантність та конструктив під час спілкування. Продовжуємо розвивати зв’язне мовлення, мислення.
Тема: "Осінь"
(11.09.23 - 15.09.23)
В результаті опрацювання теми діти розширили свої знання про стан живої та неживої природи. Навчились помічати зміни у стані сонця, неба, землі й визначати стан погоди за цими змінами. Закріпили розуміння зв’язку між зміною положення сонця, настанням холоду і станом рослин (наявність пожовклого листя, сухої трави, плодів, квіток). Навчились помічати цікаві явища в живій та неживій природі, розповідати про них, розрізняти дерева і кущі в осінньому вбранні. Продовжуємо розвивати мислення, пам’ять, зв’язне мовлення. Виховуємо естетичний смак, любов до природи рідного краю.
Тема: "В природі завжди існує порядок "
(18.09.23 - 22.09.23)
В результаті опрацювання теми діти дізнались про послідовність змін у природі впродовж року. Закріпили назви та послідовність пір року, їх відповідні місяці. Продовжуємо розвивати логічне мислення, творчу уяву, пізнавальний інтерес.
Тема: "Порядок: все і всі на своїх місцях"
(25.09.23.-29.09.23.)
В результаті опрацювання теми діти дізналися про складові здорового способу життя: дотримання режиму дня та особистої гігієни, заняття спортом, харчування корисною їжею та позитивні емоції. Діти вчаться раціонально організовувати свій день, надавати перевагу активному відпочинку, сприймати дійсність через позитив.

Немає коментарів:

Дописати коментар