Літо: Калейдоскоп дитячих активностей

 
"Місяць серпень"
Група "Зірочки"
Відійде серпень і потягне літо,
Красу і казку забере, й тепло…
Чарівне літо, сонечком зігріте
Так промайнуло, наче й не було.

"Біля сонця золотого веселочка з'явилася"
(14.08.23 - 18.08.23)
На цьому тижні діти пригадали явища природи (дощик, веселка); розвивали образну пам'ять, активне мовлення, уважність, інтерес до природи. Малята грали в дидактичні ігри, дивилися цікаві відео, слухали пісні та малювали літній дощик.

"Що дарує літо нам (овочі та фрукти)"
(07.08.23 - 11.08.23)
На цьому тижні діти пригадали назви фруктів та овочів; впізнавали їх за тінню, називали кольори, форму, розвивали образну пам'ять, активне мовлення, уважність, інтерес до природи. Малята грали в дидактичні ігри, дивилися цікаві відео, слухали пісні та ліпили вишеньки.

"Комахи"
(31.08.23 - 04.08.23)
На цьому тижні діти пригадали комах, їх назви та частини тіла; впізнавали комах за тінню, називали кольори, форму, розвивали образну пам'ять, активне мовлення, уважність, інтерес до живої природи. Малята грали в дидактичні ігри, дивилися цікаві відео, слухали пісні та використовуючи нетрадиційний метод малювали жучка - сонечко.

"Місяць липень"
Група "Зірочки"
(молодший дошкільний вік)
А коли розквітли липи
посеред нашого двора,
значить з нами грався липень,
найпахучіша пора.


"В ігровому колі"
(24.07-28.07)
Група "Карапуз"
(ранній вік)
Є в нас пірамідка гарна,
Щоб складати її вправно.
З пластиліну ми, малята,
Зліпимо її завзято.




"Такі знайомі речі"
(17.07.23-21.07.23)
Група "Карапуз"
(ранній вік)
На цьому тижні діти пригадали предмети вжитку та їх призначення, особливості користування ними; впізнавали предмети за контуром, називали кольори, форму, розвивали образну й моторну пам'ять, наочно-дійове мислення, активне мовлення, уважність, пізнавальний інтерес. Малята грали в дидактичні ігри, дивилися цікаві відео.

"У пташиному містечку"
(10.07.23-14.07.23)
Група "Карапуз"
(ранній вік)
На цьому тижні діти поглиблювали та розширювали знання про птахів, які живуть у місті, про особливості їх зовнішнього вигляду; вправлялися у впізнанні за контуром, окремими деталями, притаманним звукам; формували потребу доглядати за птахами; розвивали мислення, уважність; виховували пізнавальний інтерес. Малята грали в цікаві ігри, дивилися пізнавальні відео, слухали пісні та зліпили чудове гніздечко з яєчками для птахів.

"В гостях у лісових друзів"
(03.07.23 – 07.07.23)
Група "Карапуз"
(ранній вік)
На цьому тижні діти закріпили свої  знання про тварин, які живуть у лісі, їх зовнішній вигляд, називали звірів, розпізнавали за силуетним зображенням. Використовуючи метод шпампування малята намалювали моркву для зайчика.  Діти слухали веселі пісні та вірші, грали в дидактичні ігри. Розвивали увагу, допитливість,  спостережливість, логічне мислення.

"Дружба з чистотою"
(26.06.23 – 30.06.23)
Група "Карапуз"
(ранній вік)
На цьому тижні діти пригадали предмети особистої гігієни та закріпили навички догляду за чистотою тіла. Малята грали в різні дидактичні ігри, дивилися  розвиваючі відео, слухали веселі пісні та цікаві вірші. Діти виліпили з пластиліну чудову мильничку з милом та закріпили навички миття рук. Розвивали мислення, пам’ять, увагу, уяву, спостережливість, мовлення; виховували любов до чистоти, здоров’я та охайності свого тіла.

"Дружба з чистотою"
(26.06.23 – 30.06.23)
"Літні квіти"
(19.06.23 - 23.06.23)
Група "Дзвіночки"
(молодший дошкільний вік)
Чим займалися ми з вами?
Маки гарні малювали,
За ромашкою спостерігали.
Ще з мікробом зустрічались,
Що корисно, а що шкідливо - визначали.
Разом щітку змайстрували і Ласунчику подарували.
Що сказати? Гарні всі,
І малята і батьки!!
😃

"На гостини до бабусі"
(12.06.23-16.06.23)
"Світ казки"
(05.06.23-09.06.23)
Група "Дзвіночки"
(молодший дошкільний вік)
Цілий тиждень працювали,
Разом глечик прикрашали.
У віконце заглядали та
Метелика зустрічали.
В ігри грали, малювали,
Килимок виготовляли.
В казку разом завітали,
Колобка ми всі вітали.
А котиків - муркотиків
Зробили залюбки.
Зрозуміло, що усі
Наші діти - молодці.

"Літні квіти"
(19.06.23-23.06.23)
Група "Карапуз"
(ранній вік)
На цьому тижні діти цікаво провели час, переглядаючи пізнавальні відео, слухаючи цікаві вірші та веселі пісні про квіти, граючи в різні дидактичні ігри. Малята намалювали чудову квіткову галявину та закріпили вже знайомі кольори. Розвивали спостережливість, увагу, пам'ять, пізнавальний інтерес та любов до живої природи.
 
"На гостини до бабусі"
(12.06.2023-16.06.2023)
Група "Карапуз"
(ранній вік)
На цьому тижні  діти завітали до бабусі на гостини та пригадали, які свійські тварини живуть у неї на подвір'ї, називали їх та звуконаслідували. Граючи в цікаві дидактичні ігри малята допомагали дитинчатам знайти своїх матусь, впізнавали тварин за контуром, слухали веселі  пісні та цікаві вірші. З пластиліну діти зліпили чудові мисочки для частування тварин. Малята розвивали мислення, уважність, мовлення, пам'ять, пізнавальний інтерес та весело проводили час.

"Світ казки"
(05.06.2023-09.06.2023)
Група "Карапуз"
(ранній вік)
На цьому тижні діти пригадали вже знайомі казки, дивилися мультфільми та театралізовані вистави до казок. Малювали "Колобка", використовуючи нетрадиційний метод малювання кулькою. Діти грали в цікаві дидактичні ігри, слухали веселі пісні, вірші та гарно проводили час.

Немає коментарів:

Дописати коментар