Група "Карапуз"

Розвиваємось, навчаємось, виховуємось
в умовах сьогодення
2022-2023 н.р.
Тема тижня: "Зустрічаємо літо"
(29.05.2023-02.06.2023)
Літо квітами сміється,
Пісню радості співає.
Теплим дощиком проллється
І веселкою заграє!
На цьому тижні діти поглибили свої знання про літо, його типові ознаки. Дізналися про різноманітність ігор влітку. Грали в цікаві дидактичні ігри, слухали пісні та вірші. Малята малювали яскравий, казковий, кольоровий літній дощик, використовуючи нетрадиційний метод малювання. Пригадали назви знайомих кольорів, закріпили поняття "один", "багато"; розвивали спостережливість, мислення, увагу, мовлення та пам'ять.
Тема тижня: "Водойми та їх мешканці"
(22.05.2023-26.05.2023)
На цьому тижні діти подорожували підводним царством та познайомилися з мешканцями, які живуть у річках, озерах, морях. Малята дізналися про життя риб під водою та будову їх тіла. Граючи в цікаві дидактичні ігри пригадали назви знайомих кольорів, закріпили поняття "один", "багато" та вміння розрізняти предмети контрасної величини; слухали цікаві вірші, пісні. Діти розвивали спостережливість, мислення, увагу, мовлення та пам'ять. Використовуючи горішок та пластилін малята зліпили дивовижних казкових Черепашок, закріпивши вміння поєднувати деталі між собою.

Тема тижня: "Ми - маленькі українці"
(15.05.2023-19.05.2023)
"Українці ми маленькі,
Україна - край рідненький".
На цьому тижні діти познайомилися з елементами українського одягу, навчилися бачити спільне та відмінне в національному одязі хлопчика та дівчинки. Малята слухали цікаву розповідь про український віночок та малювали кольорові стрічки до нього; закріпили знання назв кольорів, розвивали спостережливість, увагу, пам'ять, збагачували свій словниковий запас новими словами; грали в цікаві дидактичні ігри, слухали пісні та вірші.
Тема тижня: "Різнобарвні квіточки розпускають пелюстки"
(08.05.2023-12.05.2023)
"Яка ж краса весняні квіти!
Вони в собі любов несуть,
цвітуть травиночки і квіти..."
На цьому тижні діти познайомилися з різноманіттям весняних квітів, вчилися їх називати та розрізняти. Малята пригадали геометричні фігури (круг, квадрат, трикутник); закріпили знання назв кольорів, вправлялися у порівнянні предметів та співвідносили їх між собою. Робили дихальні вправи, слухали цікаві казки та вірші. Використовуючи пластилін малята зробили неймовірні об'ємні кульбабки. Розвивали уважність, пам'ять, артикуляційний аппарат.
Тема тижня: "Дивовижний світ комах"
(01.05.2023-05.05.2023)
Діти поглибили свої знання про світ комах, училися називати їх та звуконаслідувати. Малята зосереджували увагу на сюжеті ілюстрації та відповідали на питання "Хто це?". Училися співвідносити зображення з тіньовим силуетом, закріпили знання назв кольорів, просторові уявлення, вправлялися у порівнянні предметів. Діти малювали за допомогою штампів та ватних паличок образ жучка-сонечка та із задоволенням робили пальчикову гімнастику. Розвивали уважність, пам'ять, артикуляційний аппарат.
Тема тижня: "Яблуня весняна для малят розквітла"
(24.04.2023-28.04.2023)
Дерева починають зацвітати,
Духмяний аромат летить у світ.
Краса така - в словах не передати...
На цьому тижні діти поглибили свої знання про фруктові дерева, які квітнуть навесні, про їх назви; дізнались, які фрукти з'являться на деревах після їх цвітіння. Також учились співвідносити предмети за кольором, розміром; грали в різні дидактичні ігри та слухали вірші. Малята відтворювали квіти яблуні на яблуневій гілці, використовуючи пластилін двох кольорів. Малюки добре провели час!
Тема тижня: "Будьте обережні, малята!" 
(17.04.2023-21.04.2023)
На цьому тижні діти дізналися про правила поведінки вдома, в природі та на вулиці. Формували знання про небезпечні предмети, які не можна брати до рук. Намалювали світлофор та запам'ятали правила поведінки на дорозі. Закріпили знання назв кольорів, училися будувати доріжки з квадратів різного розміру. Малята слухали цікаві вірші та переглядали пізнавальні відео до занять.
Тема тижня: "Пасхальный тиждень"
(10.04.2023-14.04.2023)
Діти отримали початкові знання про свято Великодня, народні традиції його святкування. Пригадали знайомі кольори, кількість (один-багато), просторові поняття та вже знайомі геометричні фігури. Малята збирали ціле зображення з частин та грали в інші цікаві ігри. Готуючись до свята Великодня прикрашали площину писанку візерунком із смужок та крапочок.
Тема тижня: "Я і моє тіло"
(03.04.2023-07.04.2023)
Тижневі активності:
- діти навчились розрізняти та називали частини тіла та дізнались про їх призначення;
- основна увага концентрувалась на органах чуття;
- грали в цікаві дидактичні ігри;
- слухали вірші та веселі пісні;
- намалювали яскраве весняне сонечко для хлопчиків та дівчаток;
- вчились доброзичливому ставленню до однолітків;
- розвивали спостережливість, мовлення, пам'ять.
Тема тижня: "В гостях у казки"
(27.03.2023-31.03.2023)
Діти згадували знайомі казки, називали казкових героїв; слухали потішки, пісні та вірші. Малята грали в дидактичні ігри, училися співвідносити предмети за розміром та кількісттю. Для бабусі й дідуся ліпили "Колобка", розвиваючи творчу уяву та навички роботи з пластиліном.
Тема тижня: "У затишній оселі і життя веселе"
(20.03.2023-24.03.2023)
На протязі тижня діти збагатили активне мовлення узагальнювальним словом "меблі" та вправлялись у називані предметів меблів. Малята порівнювали предмети меблів з геометричними фігурами, на які вони схожі (круг, квадрат, трикутник, прямокутник); співвідносили зображення предметів з тінню. Облаштовуючи ляльці кімнату діти розмальовували килимок, проводячи прямі лінії; вчились правильно тримати пензлика у руках та правильно користуватися фарбою. А ще слухали веселі пісні, цікаві вірші.
Тема тижня: "Буду мамі помагати, посуд гарно розставляти..."
(13.03-17.03)
Малята знають, як це важливо допомагати рідним та близьким людям. На цьому тижні діти сервірували стіл та учились правильно називати предмети посуду, уточнюючи його призначення. Граючи в цікаві розвиваючі ігри малюки закріплювали вміння співвідносити предмети за формою (круг, квадрат, трикутник) та вправлялись у порівнянні предметів (один-багато). В процесі ліплення дивовижних мисочок малята опанували новий прийом - "вдавлювання". А ще слухали пісні та вірші.
Тема тижня: "Усе починається з мами"
(06.03-10.03)
Мама - найрідніша в житті людина. Вона, як сонечко, дарує своє тепло, ніжність, ласку, турботу. Діти вчились добирати ласкаві слова для мами, визначати, коли мама радіє, а коли сумує та відповідати на запитання: "Що робить мама?" Малята прикрашали зображення вази візерунками, ставлячи відбитки губкою та роблячи мазки пензликом. Повторили вже знайомі кольори та за розміром добирали лійки для квітів. Діти грали в цікаві дидактичні ігри, слухали чудові пісні та вірші.  Час 
провели з цікавістю!
Тема: "Скоро сонечко пригріє, потечуть струмочки..."
(27.02-03.03)
На цьому тижні діти продовжили знайомитись із сезонними явищами природи. Малюки спостерігали за змінами, які відбуваються навесні, як з першими теплими променями сонця оживає і пробуджується все навколо після холодної зими. Малята ліпили чудове весняне сонечко, слухали веселі пісні про весну, грали в цікаві дидактичні ігри, в грі закріплювали знання назв кольорів. Всі активності сприяли розвитку спостережливості, уваги, пам'яті.
Тема тижня: "Ми - охайні малюки"
(20.02.2023-24.02.2023)
На цьому тижні діти закріплювали знання про культурно-гігієнічні навички. Малюки пригадали алгоритм миття рук; малювали мильні бульбашки, слухали вірші та грали в цікаві дидактичні ігри. Малята розвивали мовлення, повторюючи слова-назви та відповідаючи на запитання; розвивали увагу, пам'ять та креативнє мислення.
Тема тижня: "Про сріблясту рибку і чудову квітку"
(13.02.23-17.02.23)
Діти знайомились з мешканцями акваріуму, вчились показувати та називати частини тіла рибки. Малюки дізнались про складові частини рослин та як доглядати за рослинами. Використовуючи різні прийоми ліплення діти зробили казкові "Пластилінові квіти". А ще малята познайомились із фігурою - квадрат і пригадали вже знайомі фігури (круг, трикутник). Разом з батьками слухали цікаві вірші та пісні.
Тема тижня: "У небі - літак, а на морі - пароплав"
(06.02.23-10.02.23)
Діти продовжили знайомитися з транспортом, звуконаслідували його. Малята училися групувати різні види транспорту за способом пересування, граючи в цікаві дидактичні ігри. Розвиваючи координацію рухів малювали фарбою чудові хвилі. Слухали веселі пісні та цікаві вірші.
Тема тижня: "Усі професії ми знаємо і їх працю поважаємо" 
(30.01.23-03.02.23)
Діти знайомилися з працею дорослих та приладдям, яким вони користуються. Малята грали в різні дидактичні ігри, ліпили "соломку", а також слухали цікаві загадки та вірші.

Темою тижня (23.01-27.01) були наші іграшки. Діти вчилися правильно називати їх та використовувати в іграх за призначенням. Малята познайомилися з нетрадиційним методом малювання, закріпили знайомі кольори та грали в цікаві дидактичні ігри.


На цьому тижні (16.01-20.01) діти вчились упізнавати та називати знайомих птахів, визначали їх частини тіла. Розвиваючи свої творчі здібності, малята ліпили горобину для пташок та вправлялись в умінні співвідносити предмети за величиною.

Наші підсумки тижня (9.01-13.01): Діти продовжили знайомство з дикими тваринами, характерними особливостями їх зовнішнього вигляду та місцем їхнього існування. Малята закріплювали знання кольорів, збагачували активный словник та малювали неймовірний снігопад."

На першому тижні січня малята познайомились з розвагами, які бувають взимку. Вони ліпили сніговика із пластиліну, слухали веселі пісні та потішки про зиму.



Готуючись до свят діти багато цікавого дізнались про сім'ю та членів родини. Малюки вчились називати близьких людей лагідно. Малюючи олівцями стрічки до кульок діти вчились проводити прямі лінії та закріпили основні кольори. А ще слухали вірші та дивитись цікаві відео.






Цього тижня (12.12-16.12) малята вчились розрізняти посуд за назвами та призначенням і познайомились із діями кухаря. Діти вправлялись у співвідношенні предметів за кольором, розучували цікаві потішки та слухали веселі пісні. Маленькі помічники учились ритмічно ставити крапки та проводити прямі лінії, розмальовуючи рушник для кухаря.




Впродовж тижня діти знайомилися з новою порою року "Зима" та її прикметами; з назвами і призначенням зимового одягу, взуття та послідовністю одягання. Малята грали в цікаві ігри, слухала казки; закріпляли основні кольори, довжину та форму предметів. А щоб зігрітися з морозу "пригощали" друзів чаєм та бубличками, які ліпили із задоволенням.








Тема: "Дикі тварини"
Цього тижня малята розширювали уявлення про диких тварин, учились показувати та правильно називати їх. В грі використовували прийменники (в, на, за, біля). Малювали фарбами смаколики для лісових звірів, слухали вірші, дивитись цікаві відео. Розвивали дрібну моторику рук, граючи з природнім матеріалом - горішками та каштанами.





Тема: "Осінь. Одяг"
На цьому тижні діти учились визначати ознаки осені, добирати осінній одяг та правильно його називати. Малята групували предмети за кольором та з задоволенням ліпили осінні листочки, відображаючи осінь у всій її красі.





Тема: "Транспорт"
Діти познайомились з деякими видами транспорту та його призначенням, учились визначати та правильно називати частини автомобіля та елементи потяга. Розвивали уміння утримувати увагу, відповідати за запитанням за змістом та малювали дорогу для машин.


Тема: "Домашні улюбленці"
Малята на другому тижні листопада розширювали свої знання про свійських тварин, учились розрізняти їх за зовнішнім виглядом, називати та звуконаслідувати. Діти розвивали своє мовлення, мислення, пам'ять, увагу, спостережливість. Продовжили знайомство з тістом та його властивостями.



На першому тижні листопада малята поглиблювати свої знання про домашніх улюбленців кішку та собаку. Учились правильно називати основні частини тіла тварин, звуконаслідувати, імітувати рухи. Дітки розвивали увагу, пам'ять, мовлення, творчі здібності. Малята із задоволенням малювали та закріплювали назви основних кольорів.


🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞


Тема: "Свійські птахи"
На цьому тижні малята познайомились зі свійськими птахами. Вчилися впізнавати і правильно називати їх; з задоволенням звуконаслідували та годували.

Тема: "Дари осені. Фрукти"
Дітки збагачували свої знання про фрукти, вчились розрізняти їх за зовнішнім виглядом, формою та кольором. З допомогою дорослих вчились правильно називати фрукти, грали в розвиваючі ігри та із задоволенням малювали.



Тема: "Чарівна осінь"
Мета: знайомство дітей із змінами в природі, що відбуваються восени; з різнобарвністю її кольорів.


Тема: "Дари осені. Овочі".
Мета: знайомство дітей з овочами, які ростуть на городі.



Немає коментарів:

Дописати коментар