Тижневий фотозвіт активностей групи "Веселка"

Активність перша, фізично-ранкова😄

Комплекси ранкової гімнастики добираємо так, щоб різні види гімнастичних вправ поступово охоплювали всі великі та дрібні м'язи, а напруга в них постійно збільшувалася, переходила від однієї групи м'язів до іншої, створюючи в організмі дитини оптимальні навантаження. Тому ранкову гімнастику починаємо з динамічних рухів: різновидів ходьби, бігу, підстрибувань, які виконуються в помірному темпі з переходом на середній і швидкий. Потім діти виконують загальнорозвивальні вправи - для розвитку м'язів верхніх кінцівок і лопаткової ділянки, м'язів спини, живота, нижніх кінцівок.








Активність друга, спільне зосередження😄
Починаємо заняття зі вступної вправи «Фігури», яка налаштовує дітей на спільну роботу, допомагає зосередитися. Діти об’єднуються в підгрупи, за допомогою тіла у положенні лежачі на килимі «викладають» різноманітні фігури. Ця вправа розвиває вміння домовлятися, знайти цікаві способи вирішення завдання.






Активність третя, мобілізуюча😄
На початку заняття для зняття напруги та зацікавлення дітей пропоную вправу на включення «Дзеркало». Мета гри: виховувати увагу, кмітливість, швидку орієнтацію. Діти стають в дві шеренги, один навпроти одного. Одна шеренга – дзеркало, а інша – діти, які в них дивляться. Діти виконують відповідні рухи, а «дзеркало» має їх точно відтворити.






Активність четверта, творча😄
Розфарбовуємо повітряну кулю. Мета: розвивати дрібну моторику рук, координацію руху рук, почуття кольору.







Активність п'ята, декоративна😄
Аплікація "А чиї ви, гуси? - Бабусі Ягусі". Мета: продовжувати ознайомлення дітей з прийомами декоративної аплікації; розвивати навички розумового аналізу послідовності виготовлення виробу і практичного виконання завдання; формувати інтерес до даного виду праці; виховувати уважність до роботи, охайність, терпіння.







Активність шоста, напередодні-новорічна😄
Цікавинка в нашій групі - адвент календар. Ось і прийшла красуня-зима!  До Нового року залишилося небагато часу.  А стільки всього треба зробити! Підготувати подарунки і листівки, зробити ялинкові прикраси та новорічні костюми, прикрасити групову кімнату.  А ще бажано знайти час для цікавих справ і веселих розваг.  Щоб нічого не забути і все встигнути, потрібен цей чудовий календар.










Активність сьома, інтелектуальна😄
Інтелектуальна карта "Мрії". Мета: продовжувати вчити дітей ставити один одному питання та відповідати на них; вчити правильно вживати в реченнях іменники в однині та множині; активізувати словник дітей дієсловами мрію, бажаю, хочу; розвивати мовлення, увагу. мислення, дрібні м'язи рук; виховувати бажання мріяти, навчатись, бути старанними.








Активність восьма, фінальна😄
Важливо, аби фізкультура й оздоровлення були улюбленими заняттями дітей, а не щоденним тягарем. А для цього дітей потрібно зацікавити, адже вони охоче і старанно робитимуть те, що становить для них інтерес.






Долучайтесь!


Немає коментарів:

Дописати коментар