Як живе група "Веселка"?


«Попелюшка»
Дидактична гра на розвиток дрібної моторики, уваги, тактильних почуттів.
Перед початком гри вихователь з дітьми згадали казку. Щоб Попелюшка не поїхала на бал мачуха задала їй багато роботи по дому: помити підлогу, перемити весь посуд і перебрати крупу. Діти допомогалили Попелюшці виконати роботу. Вихователь поставив перед дітьми ємності: чотири - порожніх і одну з змішаними крупами. Одна дитина вибирає тільки рис і кладе в іншу ємність (тарілочку), друга дитина - тільки горох, третя - гречку, четверта – квасолю.
Можна запропонувати вибирати крупу спочатку правою рукою, потім лівою. Робиться це не тільки для розвитку дрібної моторики, а й для того, щоб рівномірно активувати роботу лівої і правої півкуль мозку дитини.


«Шопінг для кухні»
Одна команда складає продукти, які можна купити в продуктовому магазині та зберігати в холодильнику, інша команда складає продукти, які можна купити в продуктовому магазині та зберігати в коморі. Діти оговорили, які продукти їм потрібні, наклеїли картинки і зробили презентацію результату обговорення.



Як ми садили цибулю
Як відомо, цибуля є хорошим захисником від застуди. В народі кажуть: «Цибуля від семи недуг лікує». Ми з дітьми вирішили посадити «міні-город». Нам потрібні були: цибуля (в якості насіння), ємність, земля, лійка з водою. Насипавши землю в ємність, кожна дитина самостійно посадила цибулину. Після посадки дівчата з лійки полили наш «міні город». Поставивши в спеціально відведене місце ми будемо чекати, коли наша цибуля випустить зелені стрілки і ми зможемо вживати її в їжу.




Святковий торт
Мета: ознайомити дітей із технологією виготовлення комбінованої аплікації, закріпити навички роботи з ножицями, клеєм, повторити навички і прийоми різання по контуру; виховувати естетичний смак, відчуття прекрасного.






Немає коментарів:

Дописати коментар