Вітання з Днем знань

Днів бажаємо яскравих і веселих,
Знань цікавих, потрібних, нових — 
Адже даються нам вони не даремно!
З першим вересня, друзі, вітаємо всіх!



А чи знаєте ви, чому ми відзначаємо День знань саме першого вересня? Так склалося, що ще з XV століття новий рік на Русі починався 1 вересня, а всі школи в ті часи були церковними, тож за навчання учні бралися саме з церковного нового року. «Новим» рік вважався тому, що на цей час закінчувалися жнива і вся важлива робота по господарству, тож дітей можна було відпускати до науки.
Славна традиція святкувати перший день нового навчального року об’єднала багато поколінь: без перебільшення, його відзначають всі, від вихованців дитячих садів до людей, які давно вже закінчили школу або вуз. Це наше спільне свято, тому що в основі будь-якої справи, будь-якої професії і навіть хобі, лежать знання. Вони дають людині впевненість і свободу у виборі життєвого шляху, можливість домогтися успіху і реалізувати свої здібності. 
Перше вересня – це свято змін, свято позитивного розвитку, свято пізнання нового та невідомого, водночас, зі збереженням зв’язку з минулим. У цей день хочеться особливо теплими словами привітати всіх освітян. 
Бажаємо Вам, дорогі друзі, здоров’я, щастя та радості, а також невичерпної енергії при здобутті нових знань. Нехай завжди з Вами буде поруч підтримка та розуміння Ваших близьких та знайомих. Зі святом Вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар