Щасливих Великодніх Свят!

Ми отримали у спадок багатющий скарб звичаїв нашого народу. Ми мусимо зберегти його та, нічого не втративши, передати нашим дітям, щоб не перервався зв'язок поколінь, щоб зберегти генетичну пам'ять українського народу. 
Великдень, Пасха, Христове Воскресіння. Так називають свято, що відображає звершення найзаповітнішої мрії людства — подолання смерті. Для українців Великдень – основне річне свято. Воно пов’язано не тільки з Воскресінням Бога, а і з воскресінням всієї природи. Великдень завжди святкується навесні. Саме тоді вся природа оживає, зима відступає, а на зміну приходить тепла весна. Мабуть, це найпрекрасніший час — сонце світить довше і яскравіше, воно зігріває теплом все навколо.
В дитсадку святкування Великодня здійснюється без глибокого занурення в релігійний зміст.
Діти з задоволенням готуються до свята - фарбують і розписують яєчка, які є символом народження нового життя  (складність виконання в залежності від віку дітей), знайомляться зі знаково-символічною мовою українського орнаментального мистецтва, співають пісні, грають в народні ігри весняного циклу тощо.
Ми вся разом, і вихователі, і діти - заглиблюємось у живу і поетичну атмосфе­ру народного рукомесництва, у якій творилась і продовжує творитися нині самобутня українська культура.








Група "Ромашка"
Група "Дельфін"
Група "Веселка"
Група "Бджілка"
Група "Зірочка"
Група "Світлячок"
Група "Дзвіночки"

Немає коментарів:

Дописати коментар