Група "Бджілка"

Розвиваємось, навчаємось, виховуємось
в умовах сьогодення
2022-2023 н.р.

Любі Бджілочки!
Підведемо підсумки минулих двох тижнів. Закінчилася підтема "Рухи в природі"(08.05.23 - 19.05.23)
Під час вивчення цієї теми діти зрозуміли, що всі елементи живого природного світу рухаються: щоб переміщатися, щоб здобувати собі їжу, щоб захищати себе, щоб будувати собі житло. Всі елементи живої природи, від народження до смерті, змінюються, розвиваються - тобто рухаються.




Любі Бджілочки!
Ми закінчили вивчати підтему "Рух на дорозі" (24.04.23 - 05.05.23)
Мета цієї діяльності: пояснити дітям, що все в нашому житті перебуває в русі. Побачити рух дуже просто, а ось розібратися, в якому напрямку рухатися - це вже складніше. Коли люди говорять: "Не зупиняйся!" - це означає: "Рухайся вперед!", "В тебе все вийде!". Важливо було дітям показати можливі напрямки руху. А також варто пам'ятати, що дотримання правил дорожнього руху збереже життя і здоров'я.
Любі Бджілочки!

Ми закінчили вивчати підтему "Сходинки: мої досягнення"(10.04.23 -21.04.23)
Під час вивчення цієї підтеми діти познайомились зі сходинками та їх призначенням. Також дітлахи зрозуміли, що сходинки бувають не тільки для підйому та спуску. Є і такі сходинки, які людина робить сама для себе на протязі свого життя. Цими сходами вона позначає свої досягнення.
А ось які досягнення у наших діток.




Підтема "Думаю - знаю"
(13.03.23 - 24.03.23)
Під час опрацьовування цієї теми бджілки дізналися, що людина від народження і впродовж усього життя навчається: спостерігає, перевіряє, запитує, досліджує, розмірковує. Тоді, коли вона впевнена, каже: "Знаю!" Однак, щоб переконатися у своїй правоті, будь-яке припущення треба перевіряти.



Підтема "Творимо красу - збільшуємо добро на землі!"
(27.02.23 - 10.03.23)
Вся діяльність в межах теми була підпорядкована меті: показати дитині, що природний світ, світ мистецтва, світ людей мають різні форми прояву краси. Однак помічати та цінувати, а потім ще берегти й примножувати красу зможуть лише ті, в кого серце відкрите красі у всіх формах її існування в природі, предметах побуту й виробах народних майстрів.





 Підтема "Парк професій: спілкування з майстрами"
(13.02.23 - 24.02.23).
Під час ознайомлення з матеріалами підтеми дітлахи усвідомили, що творити добро можна тільки через працю. Кожна людина має знайти справу, яка їй до вподоби і навчитися виконувати її якнайкраще.
В результаті опанування підтеми діти здатні:
- комунікувати щодо значення  праці в житті людини і суспільства;
- виявляти інтерес до різних професій, пояснювати, в чому їх зміст і яке їхнє значення;
- орієнтуватись в правилах застосування окремих елементарних предметів, потрібних для різноманітних професійних дій.
Діти суттєво збагатили лексичний запас з теми "Професії".





Тема: "Все повертається тобі"
(30.01.23 - 10.02 23)
Під час вивчення цієї теми допомогли діткам усвідомити, що вираз "Усе повертається тобі" - один з універсальних законів життя: як ти до людей ставишся, так і вони до тебе. Власне, не лише до людей, а і до природи, свого життя. Все, що ти вкладаєш або не вкладаєш у своє здоров'я, свій культурний розвиток, взаємини з людьми, в решті-решт ти і отримаєш.
За цей час було виконано багато цікавих завдань. Переглянемо, як працювали наші дітки.

Підводимо підсумок двох останніх тижнів січня з теми "Україна: моє- твоє- наше".
Батьківщину не обирають, кожна людина отримує її народження, так само, як і своє ім'я, батьків, родину. Тому кожен говорить про себе: моє місто, моя вулиця, моя країна. Але вона так само належить й іншим людям, вона НАША, отже ми маємо домовитись, як її оберегати і розвивати. 
Під час вивчення цієї теми ми знайомились с державними та народними символами, з природним світом України. Ми дізнались про козацьке бойове мистецтво Хортинг. Набули певних знань про українську кухню, іграшки, ремесла. Подорожуючи мапою України ми знаходили на ній НАШІ моря, гори, ріки. Дивилися цікаві відео про видатні місця нашої України. Слухали українські пісні. Ми вчились усвідомлювати свою приналежність до українського народу. А ще - гра: було запропановано створити свою туристичну агенцію та провести екскурсії нашим містом Запоріжжя для рідних. Для підведення підсумку вивчення теми пропонувалось тестове завдання.


Підводимо підсумки двох підтем: "Хочу і можу" та "Світ великий і малий"
Під час знайомства з матеріалами першої теми діти розбирались з визначенням понять "хочу" і "можу", їх відмінністю. А також дізнались, що треба робити, щоб досягти поставленої мети.
Під час вивчення другої теми діти усвідомили, що від народження сім'я заміняє цілий світ, а з часом коло знайомих людей збільшується. Малюки дізнались багато цікавого і про своє місто, і про інші міста і країни. Увесь Світ цікавий і неперевершиний!
















Підтема "Коло друзів".
Підсумок діяльності в першій половині грудня.

Під час вивчення цієї підтеми ми намагались довести дітям, що можна обійтись без багатьох речей, але дуже складно прожити життя без справжніх друзів. Вони підтримують нас у скрутну хвилину, діляться з нами найкращим. Проте і ми, як справжні друзі, маємо віддавати більше, ніж беремо. У колі друзів завжди цікаво та приємно.
А  ще ми вчилися знімати кіно!
Подивіться, як цікаво!





Із закінченням осені добігла кінця підтема "Етикет, правила культурного спілкування". "Бджілочки" працювали дуже свідомо, набули певних знань про етикет. Все, що вони дізнались, вони втілили у "Книгу гарних манер". У всіх вийшли неперевершені Книги, різноманітні та цікаві. Під час виготовлення книги дітлахам допомогали батьки, застосувуючи усю свою творчість, дизайнерські здібності, художні вміння. Вони звернули увагу дітей на те, що Книга повинна бути пізнавальною, яскравою, з гарною обкладинкою, щоб її хотілося взяти і прочитати. Всі молодці, і малі, і дорослі! 

Підводимо підсумки роботи на протязі двох тижнів. Закінчилася підтема "Правила порядку в житті". Було багато цікавого, давайте пригадаємо нашу діяльність.


Підводимо підсумки за минулі два тижні. Добігла кінця підтема "Порядок - значить діє закон послідовності". Тож давайте пригадаємо, які завдання ми виконували.


🏡🏡🏡🏡🏡🏡🏡🏡🏡🏡🏡🏡🏡🏡🏡🏡🏡🏡🏡


Підтема "Порядок: всі і все на своїх місцях" 
Дякуємо тим "Бджілочкам", які систематично, уважно, відповідально виконують завдання. Але, нажаль, дехто  загубився чомусь та перестав брати участь у роботі. Ми за вами скучили, повертайтеся, будь ласка !


Тема "Знайомство"
Дорогі "Бджілочки ", закінчився тиждень, а з ним  підійшла  до кінця тема "Знайомство ".
Всі були молодці, дуже старанно працювали, виконували всі завдання, переймалися через правильність виконання, проявляли творчість. Дуже вам дякую за відповідальність та старанність!
Давайте пригадаємо, як це було.



Немає коментарів:

Дописати коментар