Група "Сонечко"

 Розвиваємось, навчаємось, виховуємось в умовах сьогодення 2022-2023 н.р.
До побачення, "Кораблик"!


💙💛💙💛💙💛💙💛💙💛


Діти групи "Сонечко" познайомилась з підтемою "Рух для здоров'я" у період з 22.05.23 по 31.05.23.
Основна мета - сформувати розуміння багатозначності слова "рух", що позначає пересування, зміни та розвиток .
Під час знайомства з темою діти не тільки збагатили свій словниковий запас словами, що позначають різні види та характеристики руху, але й вчилися користуватися, до відповідної ситуації, такими словосполученнями - "рух душі", "рух думки".
Кожен з групи намагався бути самобутнім, креативним, демонструючи свої вміння і таланти в різних видах активності (аеробіка, танці, акробатика, імітація рухів різних тварин, перевтілення через рухи у різні фантастичні істоти, казкових персонажів тощо
).

Група "Сонечко" познайомилась з підтемою "Рухи в природі" у період з 08.05.2023 по 19.05.2023.
Основна мета - розширити та систематизувати знання про розмаїття рухів у природі, підвести дітей до розуміння залежності між характером рухів, особливостями структури та зовнішнім видом.
У процесі спілкування малята з великим задоволенням імітували рухи, звуки окремих тварин і рослин. Також була проведена робота з оволодіння навичками способів зображення рухів тварин і рослин засобами ліплення, малювання, аплікації.
Інтерес до цієї теми серед малят дуже високий, бо саме теплої пори року діти більше знаходяться на лоні природи, більше спостерігають за квітучими рослинами та активним життям комах, птахів та деяких тварин.





Діти групи "Сонечко" познайомилась з маперіалами підтеми "Рух на дорозі" у період з 24.04.2023 по 05.05.2023.
Основна мета - навчитися називати та пояснювати правила безпечного руху на дорозі; називати основні види транспорту та визначати його особливості й призначення. У процесі спілкування діти старалися проявляти повагу до загальних правил, кожен намагався дотримуватися їх на дорогах. Саме у теплу пору року ця тема для дошкільнят надзвичайно актуальна, бо відкриваються великі можливості подорожувати містом або здійснювати мандрівки історичними місцями рідного краю, а також насолоджуватися відпочинком на природі. Діти вільно володіють тематичною лексикою (рух на дорозі).
Дітлахи групи "Сонечко" познайомилась з матеріалами підтеми
"Сходинки: мої досягнення" у період з 10.04.2023 по 21.04.2023.
Основна мета - розуміти багатозначність слова "сходинки"; виявляти готовність до самовизначення, адекватної оцінки своїх досягнень.
Діти вчилися самостійно ставити цілі, формулювати задуми власної діяльності, знаходити способи їх досягнення. Також дошкільнята з великим задоволенням демонстрували свої вміння і таланти в різних видах активності.


З Великоднем!









Група "Сонечко" познайомилась з підтемою "Мрії і бажання" у період з 27.03.2023 - 07.04.2023.
Основна мета - сформувати розуміння відмінності між поняттями "мрія", "бажання", "забаганка" та спонукати малят до пізнавальної активності через інтерес до різних видів діяльності, підтримувати прагнення досягати поставлених цілей.
У процесі ознайомлення з темою діти відчули важливість думки, що для здійсненні мрій необхідно докладати багато зусиль. Тільки наполеглива праця та самостійний пошук способів реалізації приведе до здійснення творчих задумів.

Дітлахи нашої групи знайомилась з матеріалами підтеми "Думаю - знаю" у період з 13.03.2023 - 24.03.2023. Основна мета - формувати вміння ставити запитання, націлено спостерігати за об'єктами довкілля, проводити досліди за участю дорослих. В процесі опанування теми діти активно брали участь у пізнавальній діяльності, використовуючи різні способи пізнання дійсності та навколишнього світу: спостереження, запитання, дослідження, обговорення. Відбулась якісна зміна лексики дітей - мовлення малят поповнилося словами, що означають різні характеристики предметів (який за кольором, за розміром, на дотик, на вагу, з чого виготовлений, де можна побачити, для чого та де застосовується тощо). Підводячи підсумки діяльності за темою ''Думаю - знаю'' було організовано турнір знавців у вигляді гри ''Що, де, коли'', де приймали участь всі члени родини.
Підтема "Творимо красу - збільшуємо добро на землі"
(27.02-10.03)
Основна мета - вчитися розуміти значення краси для збільшення добра у світі. Діти охоче намагалися знаходити красу довколо себе - у своєму місті, у дворі, у помешканні, і даже у особистому гардеробі. Опановуючи тему малята зрозуміли, що краса буває не тільки зовнішньою, а й внутрішньою і відчути її - це велика праця над собою (багаж знань, умінь, виховання). Всі діти з великим задоволенням вчилися створювати красу власними руками художньо- естетичними засобами (використання різноманітних технік у малюванні та аплікації, декорування свого помешкання, створення "Студії дизайну"). Також була приділена увага оволодінню лексики, що означає різні характеристики та прояви красивого.



Діти групи "Сонечко" завершили знайомство з підтемою "Парк професій: спілкування з майстрами", яка є складовою частиною великої теми "Добрі справи" (за період з 13.02.23 по 24.02.23). Опановуючи новий матеріал малята добре засвоїли велике значення праці в житті окремої людини та суспільства вцілому. Всім було цікаво під час знайомства з різними професіями сучасного життя, їх значення для розвитку суспільства. Також  було поповнено лексичний запас дітей до теми "Професії". Відбулася цікава екскурсія рідним містом Запоріжжя, де малята з'ясували наявність різноманітних підприємств та осередків освіти, культури, медицини тощо. Виявляється,  що наше місто - це Місто майстрів. Можна впевнено сказати, що кожен з дошкільнят вибрав або зацікавився однією з професій.




Дошкільнята групи "Сонечко" опрацювали підтему "Все повертається тобі" з великої теми "Добрі справи" за період з 30.01.23 по 10.02.23. Треба відзначити, що діти через власний досвід та практичні завдання добре засвоїли такі поняття, як "доброзичливість", "добрі наміри і вчинки", "добрі слова". Малята розуміють, коли необхідно прийти на допомогу у різних побутових ситуаціях, як підтримати і добрим словом, і своїми діями. Також діти навчилися розрізняти корисні та шкідливі звички, і в цьому їм допомагають не тільки життєві щоденні приклади дорослих, а і позитивні моральні вчинки літературних персонажів.




Діти нашої групи  познайомилися з темою "Україна: моє - твоє - наше". Слід відмітити, що дошкільнята краще розуміються у питаннях самобутності українського народу, його традицій національної культури, кухні тощо. Всі впевнено називають державні та громадянські символи України, вміють складати розповідь про визначні  місця свого рідного міста - Запоріжжя.













Наші діти групи "Сонечко", познайомившись з темою "Коло друзів", добре усвідомили, що треба підтримувати дружні взаємини між собою у різних видах активності. Також малята відповідально поставилися до позитивних контактів з людьми, що потребують захисту та підтримки. Під час взаємного спілкування дошкільнята намагаються не тільки бути активними, але й поблажливо відноситися до чужих ініціатив.






Діти нашої групи успішно засвоїли основні положення теми "Етикет - правила культурного спілкування". Тепер малята більш свідомо розуміють значення етикету під час спілкування та взаємодії. У своєму сьогоденні використовують мовленнєві етикетні  формули: привітання, прохання, вибачення, звернення тощо. Дошкільнята поважають загальноприйняті правила, підтримують порядок навколо себе.





Опануваши тему "Порядок - значить діє закон послідовності", наші діти навчилися встановлювати закономірні зв'язки між причиною та наслідками. Наразі малята поважають загальноприйняті правила поведінки та підтримують порядок у своєму житті, надаючи перевагу дії закону послідовності.





🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻


Наші діти успішно опанували підтему "Порядок: все і всі на своїх місцях", і тепер малята можуть пояснювати та дотримуватись основних правил організації життєдіяльності людей. Активно проявили себе такі вихованці - Вова Луценко, Оля Чорная, Аріна Щеніна, Максим Ісмагілов, Сергій Іншаков, Настя Павленко, Михайлик Овчаренко, Маргарита Юр'єва, Дмитро Романюк, Владік Сіденко та багато інших. Ось деякі виконані завдання:





Тема "Знайомство"
По завершенні першого тижня дистанційного навчання, можна сказати, що діти групи "Сонечко" відповідально поставилися до виконання різноманітних завдань. Малята працювали дуже сумлінно і ось, що получилось:






А це роботи наших найактивніших малят: Аріни  Щеніної, Вови Луценка, Олі Чорної, Михайлика Овчаренка, Аліни Байдукової, Дмитрика  Романюка, Маргарити Юр'євої, Софії Кривик, Сергія Іншакова та багатьох інших.



Немає коментарів:

Дописати коментар