"Коли я стану дорослим, я буду..." - мріють діти "Веселки"

Організація сюжетно-рольової гри у садку сприяє створенню в дитячому колективі щирої, доброзичливої атмосфери співпраці та взаєморозуміння. Діти граються разом — а отже, й розподіляють обов’язки, приймають спільні рішення, обстоюють свою думку, здобувають свій перший досвід співіснування у суспільстві. Для ознайомлення дітей з працею дорослих використовуються найрізноманітніші методи, а саме: спостереження за працею дорослих, екскурсії, бесіди, читання художніх творів, розгляд картин, демонстрування діафільмів, дидактичні та сюжетно-рольові ігри, участь дітей у праці дорослих.






Починаємо день командними іграми, наприклад «Збираємося разом». Об’єднуємо дітей у дві команди, пропонуємо обрати ведучої для кожної команди. Ведучий стає в обруч і  запрошує до себе якомога більше друзів, всі мають стати якнайближче один до одного.

Дидактична гра «Хто більше розповість про професії».
Мета: розвивати уявлення про професії, збагачення і поповнення словникового запасу слів, співвідносити дії людей з їх професією; розвиток уяви, мислення, навичок словотворення.



Пропонуємо дітям виступи в ролі представника однієї з  професії за бажанням (лікар, медсестра, поліцейський, пожежник, будівельник, перукар, продавець, вихователь, фізрук, музиканти, садівник, художник, повар, водій, секретар), розказати про неї і впродовж дня пропонувати довколишнім свої послуги, причому поводитися чемно і виховано.




















































 

Немає коментарів:

Дописати коментар