Цьоготижневі справи в групі "Веселка"

 Перший період завершено!


Малювання калини. Заняття розпочинається із привітання. Загадка про калину. Розповідь про те, що калина - це символ України. Розповідання вірша Т.Г.Шевченка про калину. Легенда про калину. Музична фізкультхвилинка. Виразне читання віршів про калину дітьми. Мовна гра «Продовж прислів’я». Малювання калини нетрадиційною технікою малювання.






Ліплення із солоного тіста є одним із найбезпечніших видів образотворчої діяльності. Для дітей виготовлення виробів із солоного тіста не лише цікаве, а й корисне заняття, оскільки дрібна моторика безпосередньо пов’язана з розвитком мовлення, мислення, уваги, уяви, зорової і рухової пам’яті.

















У сюжетно-рольових іграх відбиваються уявлення дітей про навколишній світ, взаємини і професійні обов'язки людей. Дитина переноситься з повсякденної рутини: приміряє цікаву роль, використовує образи пам'яті і фантазію для дії у вигаданій ситуації. Сюжетно-рольова гра не тільки розважає дитину, але й є елементом освітньо-виховного процесу в дитячому садку.
Мета сюжетно - рольової гри «Магазин» - вчити дітей виконувати взяті на себе ролі відповідно з сюжетом гри, користуватися необхідними атрибутами, формувати дружні взаємовідносини і культуру під час спілкування, закріплювати знання і початкові уявлення про професію продавця.











Немає коментарів:

Дописати коментар