8 березня без політики

Міжнародний Жіночий День: минуле й сьогодення









Свій початок історія цього свята веде від серпня 1910 року.
Первісно ідея щорічно відзначати Міжнародний день прав жінок мала політичний зміст: це мав бути день, коли свідомі жінки у різних країнах публічно, у формі вуличних акцій заявлятимуть свої вимоги до урядів країн, вказуючи на різні прояви дискримінації та наполягаючи на забезпеченні рівних прав та можливостей для самореалізації. 
За довгий час свого існування це свято дещо змінило свій зміст. Але зараз в українському суспільстві створилась спільнота, яка вважає, що 8 березня має бути не стільки нагодою для привітань, компліментів та подарунків жінкам, скільки приводом привернути увагу співгромадян та влади до питань гендерної нерівності, які все ще дуже актуальні в сучасній Україні.
Але, дівчата-жіночки-матусечки-бабусечки-панночки, працюючі-домогосподарочки-бізнес-леді-політик-леді, так, іноді, хочеться, без політики, бути просто ЖІНКОЮ - красунею, коханою, єдиною і т.д і т.п. Просто ЖІНКОЮ! І дуже хочеться, щоб залишилось в нашому житті це свято з його тюльпанами-мімозами-тортами-цукерками. 
З Міжнародним ЖІНОЧИМ Днем Вас, жіночки всіх віків, від немовляти до 18-річних з "досвідом". Зі святом! І хай здійсняться ваші найпотаємніші бажання!
Сьогодення: класно працюємо - класно відпочиваємо 😃
Святкове чаювання у "Кораблику" - компліменти, гумор, друзі, тортик...


Немає коментарів:

Дописати коментар