Чим живе група "Веселка"

Розвивати логіку у дітей потрібно граючи. Гра сприяє розвитку мови, мислення, уяви. І це, безумовно, добре, адже дитину точно не потрібно змушувати грати - до цієї діяльності малюк готовий завжди. Однак, логічне мислення у дітей не розвивається саме по собі, а формується дорослими в процесі взаємодії та спільних ігор, спрямованих на привчання малюка до інтелектуальної діяльності. Діти дошкільного віку вчаться робити узагальнення, висловлювати думки, виділяти головне, встановлювати причинно-наслідкові зв'язки. Цьому дитині допоможуть різноманітні види логічних ігор.
Гра «Увага, увага».
В гру грали протягом дня невеликими підгрупами.
Варіанти:
1. «Що змінилось?» Предмети шикуються в ряд, діти заплющують очі, вихователь переставляє декілька предметів, а діти знаходять що змінилось.
2. «Схованки». Вихователь прибирає іграшку, а діти її знаходять за словесним підсказками.
3. «Чого не стало?» Діти запам’ятовують предмети, вихователь прибирає декілька предметів, а діти встановлюють яких предметів не стало.
4. «Помилка». Діти уважно роздивляються і запам’ятовують розміщення іграшок в шафі, потім вихователь прибирає їх, а діти ставлять на свої міста іграшки.

Сьогодні ми створювали комбіновану композицію "Снігурі на гілочці".
Комбінована аплікація — це аплікація з різних матеріалів: папір, картон, гофрований папір, пінопласт… Робота з різними матеріалами породжує не лише цікавість, але й формує певні уявлення про матеріали, їх призначення та спосіб обробки, що знадобиться дитині надалі. А ще розвиває уяву, творче мислення, виховує самостійність, цілеспрямованість, терплячість та естетичний смак.


Немає різниці, дитина ви чи доросла людина, для всіх нас це свято, на яке ми дуже чекаємо. Скільки приємних хвилювань дітям приносить очікування на чудове свято День святого Миколая! Що він подарує? Чи не різочку, часом? В серці кожної дитини живуть мрії, то ж всі чекають, щоб їх мрії здійснилися. 18 грудня до нас у садочок приходив Святий Миколай з виставою і подарунками. Діти не тільки чекали казкові подарунки, а й самі старанно готувалися, аби показати, які вони слухняні, чемні і талановиті.

Немає коментарів:

Дописати коментар