Останній осінній тиждень. Активності дітей групи "Веселка"

«Тиждень фізкультури»
Протягом цього тижня, як і завжди, наші діти робили ранкову гімнастику та гімнастика пробудження, грали в рухливі ігри, обовязково мали фізкультхвилинки при участі у малоруховій діяльності, активно займались фізкультурою на заняттях та при проведенні фізкомплексів на прогулянці, прополоскували ротову порожнину відваром ромашки, виконували вправи з метою корекції порушень постави та запобігання плоскостопості.
А ще приймали участь у спілкуваннях, перегляді відео та мультфільмів, читанні оповідань, розгляданні ілюстрацій та займались творчою діяльністю - всі ці активності мали оздоровчо-спортивний характер. Метою організації діяльності в рамках «Тижня фізкультури» є формування звички піклуватися про своє здоров’я, розширення меж уявлень дітей щодо певної тематики, розвиток вміння узгоджувати свої дії з діями інших дітей, виховання у малюків почуття колективізму, дружби, прагнення бути здоровими та веселими, сприяння встановленню позитивно-емоційного стану,  формування позитивного ставлення до гри, спортивних розваг, змагань, до занять з фізичної культури та бажання рухової діяльності.
Інсценування казки «Про дурне мишеня».
У розмаїтті засобів впливу на формування особистості дитини дошкільного віку важливе місце посідає театр. Це особливий синтетичний вид мистецтва, який органічно поєднує в собі художнє слово, драматичну дію, поетику, живопис, музику та літературу. Він допомагає дітям глибше пізнати себе, спонукає їх до самовдосконалення, викликаючи естетичні почуття та емоції в ході театралізованого дійства. І тому наші діти доволі часто "грають в акторів і глядачів" - ми розігруємо багато літературних творів, що збагачують діяльність в межах теми дня. Цього разу це була казка «Про дурне мишеня». І глядачі, і актори отримали масу задоволення.


Немає коментарів:

Дописати коментар